Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2020

 

ШКІЛЬНА БІБЛІОТЕКА ТА ЕКОЛОГІЧНА ПРОСВІТА УЧНІВ

Населення планети дедалі більше відчуває тривогу за екологічний стан Землі. Вчені шукають розв’ язання проблем, створюючи безвідходні технології. Але робота зі збереження природи повинна починатися з перебудови нашої свідомості, адже ми нерозривно пов ’язані з природою. І розумний спосіб розв ’язання проблеми – екологічна  освіта і виховання екологічної культури. Виховання людини, яка хоче зберегти все багатство, яке нам дарує природа – один із найважливіших напрямків роботи бібліотеки.

 

Для того, щоб спонукати учнів до збереження природи та ощадливого використання її ресурсів у бібліотеці було проведено ряд заходів, які дають можливість навчити дітей екологічної культури. Оформлено тематичну полицю «Без екології немає майбутнього», виставку малюнків «Збережемо природу для майбутнього», конкурс поезії і пісень «Вмій і ти природу берегти», усний журнал «Душа природи – душа добра», тематичну бесіду «Сміття на планеті: це невихованість чи безгосподарність».

Наші діти повинні  рости з переконанням, що людина і природа – єдиний живий організм, і якщо знищити хоч одну його частину, то згине все інше.